Κενό

0,00 €

Απ' τα χωράφια του παππού

Λίγα λόγια για εμάς: 

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας προέρχεται από λεβάντα τα οποία φυτεύτηκαν στο βουνό Μενοίκιο, στο Άγιο Πνεύμα Σερρών, πριν από περίπου 40 χρόνια.

Ο παππούς Θωμάς, μαζί και με άλλους αγρότες από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών τα είχαν εισαγάγει από τη Γαλλία. Τα χρόνια πέρασαν, η ομάδα των αγροτών δεν συνέχισε την καλλιέργεια βοτάνων αλλά προχώρησε ο καθένας σε καλλιέργεια άλλων αγροτικών ειδών.

Παρόλο που και η οικογένεια του παππού Θωμά στράφηκε στην καλλιέργεια καπνού και μετέπειτα σιτηρών, το στρέμμα στο οποίο είχε καλλιεργήσει λεβάντα, σε υψόμετρο 400 μέτρων, το άφησε ανέπαφο. Με τα χρόνια τα φυτά μεγάλωσαν ανεξέλεγκτα σχηματίζοντας μια χαμηλή ευωδιαστή ζούγκλα από συστάδες λεβάντας. Η οικογένεια μάζευε κάθε χρόνο λίγη λεβάντα για προσωπική χρήση.

Αυτή τη λεβάντα λοιπόν, η οποία δεν έχει υποστεί καμιά επιβάρυνση, ράντισμα ή άλλου είδους ανθρώπινη επέμβαση τις τελευταίες δεκαετίες, μαζέψαμε, πατέρας και γιος (γιος και εγγονός του παππού Θωμά) και δώσαμε για απόσταξη ώστε να αποκτήσουμε το πολύτιμο αιθέριο έλαιο του φυτού.

                                                                                                                                                     

Τηλέφωνο: 
6972494938
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon

Τα προϊόντα μας

Εγγραφή στο Απ' τα χωράφια του παππού