Κενό

0,00 €

παξιμάδι κουλούρα

Κατηγορία προϊόντος: 
Συσκευασία: 
700γρ
5,40 €

Πηγαίνοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, η κρητική διατροφή έκρυβε φυσικά μυστικά μακροζωίας και ευεξίας. Ένα από τα βασικότερα και απαραίτητα συστατικά της καθημερινής τους δίαιτας ήταν το παξιμάδι: με τα μέσα παρασκευής όμως που διέθεταν τότε δεν έμοιαζε με τα παξιμάδια που έχουμε συνηθίσει να τρώμε σήμερα.

Η Από Κοινού ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ανακαλύπτει και φέρνει ξανά σε χρήση τις πραγματικές διατροφικές συνήθειες και τροφές των Κρητικών. Έτσι, φτιάξαμε με αγάπη και μεράκι, αυτό το σκληρό αλλά πραγματικά 100% ολικής άλεσης παξιμάδι, κουβαλώντας τη βαθιά παράδοση από αυθεντικές, διατροφικές συνήθειες των Κρητικών και τη δυνατή γεύση της πληρότητας του καρπού.

 

Ο καρπός μεγαλώνει αγνά, χωρίς φάρμακα και λιπάσματα, από την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (γι’ αυτό και παράγεται μικρή ποσότητα παξιμαδιού). Στη συνέχεια, αλέθεται σε πετρόμυλο και το αλεύρι, μαζί με το αγανό του, μετατρέπεται σε ζυμάρι, χωρίς καμία άλλη επεξεργασία. Δεν περιέχει καθόλου άσπρο αλεύρι. Τρώγεται βρεγμένο (είναι σκληρό καρύδι).

Πως έφτασε το παξιμάδι στα χέρια μας: Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ δραστηριοποιήθηκε πριν ξεκινήσει την παραγωγή παξιμαδιού αρχικά για την απόκτηση εμπειρίας. Έσπειρε με τα χέρια θέρισε, αλώνισε και πάλι με τα χέρια. Ύστερα, ζύμωσε με τα χεριά και έψησε το δικό της ψωμί. Με την βοήθεια έμπειρων γιαγιάδων ζύμωσε και φούρνισε αυθεντικό κρητικό παξιμάδι στον ξυλόφουρνο! Δεν έμοιαζε με κανένα παξιμάδι του εμπορίου. Ήταν σκληρό αλλά δεν γινόταν χυλός με το νερό. Ήταν θα έλεγε κανείς ένα "αντιεμπορικό" παξιμάδι, αλλά με γεμάτη γεύση και θρεπτικότατο! Αποφάσισε να το παράγει και να το διαδώσει. Γιατί ήταν μια γεύση γνώριμη, οικεία και αυθεντική. Μια γεύση από τα παλιά.

Έτσι γεννήθηκε το Παξιμάδι μιγάδι με 50% αλεύρι σίτου (μαυραγάνι) ολικής άλεσης και 50% κριθάρι ολικής άλεσης.

Κωδικός:
S1286
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon