Κενό

0,00 €

Κτήμα Κορώνεια

Λίγα λόγια για εμάς: 

Το κτήμα «Κορώνεια» στην περιοχή Λαγκαδά είναι μία αγροτική έκταση 50 στρεμμάτων από τα οποία τα 8 είναι υπό κάλυψη. Η ετήσια παραγωγή περιλαμβάνει κηπευτικά εποχής δίνοντας βάση σε πολλές ντόπιες ποικιλίες, καρποφόρα όπως ντομάτες, μελιτζάνες κλπ, φυλλώδη λαχανικά όπως μαρούλι, λάχανα, ρόκα μαϊντανό, επιτραπέζια φρούτα, καρπούζι, πεπόνι αλλά και καλαμπόκι.
Το κτήμα λειτουργεί από το 1999 με δυναμικές καλλιέργειες. Από το 2010 σταδιακά μειώσαμε τα χημικά βάρη και από το 2013 κάνουμε εφαρμογή των ενεργών μικροοργανισμών (Ε.Μ.) και οργανικής ουσίας χωρίς χημικά λιπάσματα και φάρμακα. Αξιοποιώντας στο έπακρο μεθόδους καταπολέμησης ζιζανίων ( (εδαφοκάλυψη) και χρήση εκχυλισμάτων βοτάνων για την καταπολέμηση ασθενειών και Ε.Μ. για τον εμπλουτισμό του εδάφους, την ζύμωση του κοπροχώματος και το ριζοπότισμα των φυτών.
Οι Ε.Μ είναι ένας απόλυτα οικολογικός φυσικός σύμμαχος που βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού των φυτών και την καταπολέμηση όλων των ασθενειών εδάφους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Ε.Μ. καθιστούν το περιβάλλον ακατάλληλο για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. Στο κτήμα «Κορώνεια» εργαζόμαστε επάνω στους Ε.Μ. σε συνεργασία με την Κοινσεπ «Σπείρα Γης» και τον Σταύρο Καρασσαβίδη αναπαράγοντας πια τους δικούς μας πληθυσμούς Ε.Μ. Επίσης λειτουργούμε παρασκευαστήριο οικοτεχνίας του αγροκτήματος για την τυποποίηση αποξηραμένης ντομάτας, τουρσί και διάφορες σάλτσες.

Επιπλέον το κτήμα Κορώνεια βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο βιολογικής γεωργίας (2ου χρόνου) και από τον Οκτώβριου του 2017 θα έχει την επίσημη πιστοποίηση. Εταιρεία πιστοποίησης BIOHELLAS.

Κατηγορίες προιόντων που παράγουμε: 
Τηλέφωνο: 
6948107037
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon

Τα προϊόντα μας

Μαιντανός
1,20 €
ματσάκι

Σελίδες

Εγγραφή στο Κτήμα Κορώνεια