Κενό

0,00 €

Πολέντα καλαμποκιού

Κατηγορία προϊόντος: 
Συσκευασία: 
500γρ
1,20 €

Πολέντα από χονδροαλεσμένο καλαμπόκι βιολογικής καλλιέργειας, πιστοποιημένο από την ΔΗΩ. Η πολέντα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της ορεινής βόρειας Ιταλίας από χοντροαλεσμένο καλαμπόκι, νερό και αλάτι. Τρώγεται σαν ψωμί, είναι εξαιρετικά χορταστική και ταιριάζει με πικάντικές κόκκινες σάλτσες.

Υλικά για συνταγή:

- 500γρ χοντροαλεσμένο καλαμποκάλευρο.

- 2 λίτρα νερό.

-2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο.

-1 κόφτη κ.σ. αλάτι.

Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλάτι και βάλτε την στη φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει, ρίξτε το λάδι και το αλεύρι της πολέντα σιγά σιγά, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε καλά, για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Συνεχίστε να ανακατεύετε την πολέντα με ένα ξύλινο κουτάλι, ώστε να αποκτήσει ομοιόμορφη σύσταση. Όταν το μόγμα αρχίσει να δένει και η πολέντα να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, μετριάστε την φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 20 λεπτά περίπου. Καθώς η απορρόφηση του νερού από το αλεύρι κυμαίνεται, αν δείτε ότι η πολέντα γίνεται πολύ σκληρή και δεν μπορεί να δουλευτεί, προσθέστε ανάλογο καυτό νερό, ώστε να μαλακώσει.

 

Σερβίρετε την πολέντα ζεστή, κομμένη σε χοντρές φέτες.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Αν προς το τέλος της διαδικασίας βρασμού προσθέσετε 200γρ λυωμένο βούτυρο με 250 γρ ζεστό γάλα και ανακατέψετε καλά, έχετε ένα θαυμάσιο πουρέ!

Κωδικός:
S1464
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon