Κενό

0,00 €

Φασόλια σόγιας

Κατηγορία προϊόντος: 
Συσκευασία: 
500γρ
2,50 €

ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ

Από μισό κιλό φασόλια σόγιας μπορούμε να κάνουμε περίπου 1 λίτρο γάλα σόγιας και μισό κιλό περίπου νωπό κιμά.

Στην αρχή πλένουμε καλά τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 2-3 ώρες. Μετά πετάμε το νερό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο και κάτι νερό να βράσουν για περίπου 1 ώρα. Προσοχή, όσο βράζουν θέλουν ξάφρισμα γιατί βγάζουν πολύ αφρό. Αφού βράσουν αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά με μια κουτάλα περνάμε σε μικρές δόσεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει χυλός. Τον χυλό αυτό περνάμε λίγο λίγο από ένα λεπτό τούλι πιέζοντας ελαφρά, ώστε να στραγγίσει καλά. Αυτό που μένει στο τούλι είναι ο κιμάς και από κάτω το γάλα.

Τον κιμά μπορούμε να τον καταναλώσουμε αμέσως ή να τον διατηρήσουμε για λίγες μέρες στο ψυγείο ή να τον ξηράνουμε σ' ένα ταψί στο γκρίλ στους 50 βαθμούς C. Τον χρησιμοποιούμε όπως τον κιμά κρέατος.

Το γάλα θεωρείται ως το καλύτερο από τα φυτικά γάλατα. Περιέχει φυτικές ίνες, αρκετή πρωτεϊνη, ακόρεστα λιπαρά, πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το καταναλώνουμε σκέτο ή με προσθήκη φυσικού γλυκαντικού (μέλι, στέβια) και κακάο, ζεστό ή κρύο. Στο ψυγείο συντηρείται για 4-5 μέρες..

 

Καλή απόλαυση!

Κωδικός:
S1601
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon