Κενό

0,00 €

Σταματάκου Ελαιώνας

Bio παραγωγή
Λίγα λόγια για εμάς: 

Η επιχείρησή Σταματάκου Ελαιώνας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ασχολείται εξ ολοκλήρου από την παραγωγή έως και τη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων της. Είναι μια ατομική καθετοποιημένη βιολογική μονάδα που συμπεριλαμβάνει:

  • τη βιολογική καλλιέργεια ελιάς & την τυποποίησή της
  • την ελαιοποίηση & τυποποίηση βιολογικού ελαιόλαδου πίεσης εν ψυχρώ στο ατομικό μας ελαιοτριβείο και τυποποιητήριο
  • τη βιολογική καλλιέργεια ελιάς Καλαμών, τη συλλογή, διαλογή, αποθήκευση και τυποποίησή τους
  • την καλλιέργεια βιολογικού βαλσαμόχορτου για την παραγωγή βαλσαμέλαιου
  • την παραγωγή πάστας ελιάς
  • την παραγωγή βιολογικού σαπουνιού ψυχρής σαπωνοποίησης με την αποκλειστική χρήση του βιολογικού μας ελαιολάδου
  • τη βιολογική καλλιέργεια σταφυλιού (τοπικές ποικιλίες) και την παραγωγή βιολογικού οίνου
  • και τέλος με την καλλιέργεια βιολογικών εσπεριδοειδών και τη διάθεσή τους.

Η προσωπική μας ενασχόληση με όλα τα στάδια εγγυάται την απόλυτη ποιότητα του τελικού προϊόντος που θα φτάσει σε εσάς.

Το επαγγελματικό μας ελαιοτριβείο αποτελεί μια πλήρη γραμμή ελαιοποίησης τελευταίας γενιάς. Δε διαθέτει διαχωριστήρα αλλά το ελαιόλαδο διαχωρίζεται από το ντεκάντερ. Έτσι η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή καθ’ όλη τη διάρκεια παραγωγής με αποτέλεσμα τη διατήρηση της άριστης ποιότητας του ελαιολάδου μας και η διαδικασία ονομάζεται πίεση εν ψυχρώ. Με αυτόν τον τρόπο το παραγόμενο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αρώματα, διατηρεί τις πολυφαινόλες (ελαιοευρωπαΐνη) και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά αναλλοίωτα.

Στον ίδιο χώρο υπάρχουν και τα μηχανήματα τυποποίησης ελαιολάδου αλλά και βρώσιμης ελιάς καθώς και αποθηκευτικός χώρος για το παραγόμενο ελαιόλαδο σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου γίνεται χρήση αερίου αζώτου για την πλήρωσή τους με σκοπό τη μη οξείδωση του ελαιολάδου από το οξυγόνο, καθώς και ειδικά βαρέλια για τις βρώσιμες ελιές Καλαμών αλλά και χώρος αποθήκευσης των τυποποιημένων μας προϊόντων.

Ο ελαιώνας Σταματάκου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, στους Μολάους Λακωνίας. Περιοχή φημισμένη σε όλο τον κόσμο για το εξαιρετικά ποιοτικό ελαιόλαδο που παράγει.

Ο τόπος μας είναι ιδανικός για καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών λόγω της πολύ καλής απόδοσης των εδαφών μας αλλά και του κατάλληλου ξηροθερμικού κλίματος της περιοχής μας. Στον ελαιώνα μας υπάρχουν 3000 ελαιόδεντρα τύπου κορωνέικης, ελαιόδεντρα τύπου καλαμών, εσπεριδοειδή καθώς και κλήματα ενώ από το 2000 ξεκινήσαμε το βιολογικό τρόπο καλλιέργειας στα κτήματά μας.

Όλες μας οι καλλιέργειες είναι βιολογικές και βασικός στόχος είναι η εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας. Με φυσικούς και μόνο τρόπους όπως σπορά ψυχανθών και χρήση κοπριάς από βιολογικά ζώα αλλά και χρήση κάποιων βιολογικών λιπασμάτων προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε τα εδάφη μας ούτως ώστε οι καρποί των δέντρων μας να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα αλλά και περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Κατηγορίες προιόντων που παράγουμε: 
Τηλέφωνο: 
2732023163,
6977265824
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon

Τα προϊόντα μας

Εγγραφή στο Σταματάκου Ελαιώνας